Minun Suomessani tunkkaiset sukupuoliroolit eivät kahlitse ja rampauta

Minun Suomeni on paikka, jossa nainen ei ole nyrkin ja hellan välissä. Joka kolmas suomalaisista naisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, mikä on toiseksi eniten Euroopan maista. Tähän on tultava muutos. Tämä vaatii asenteiden muuttamista ja häirinnän kulttuurista eroon pääsemistä. Samalla se vaatii toimenpiteitä myös valtion tasolla. 

Minun Suomeni on paikka, jossa jokainen pääsee elämään omannäköistä elämäänsä. Tämä tarkoittaa sitä, että voi pyrkiä kohti omaa parastaan ja tavoitella unelmiaan. Se tarkoittaa esimerkiksi, että homoparin toive perheellistymisestä tulee todeksi, nuoret voivat päättää omasta kehostaan ja jossa voidaan luottaa siihen, että isoäiti saa kunnollista hoitoa. Minulle jokainen Suomessa asuva on samanarvoinen, minua ei pelota maahanmuuttajat tai homot, vaan taantumuksellinen politiikka. Meillä yhtäkään ihmistä ei steriloida vastoin tahtoaan. Minä toimin tasa-arvon puolesta. 

Minun Suomessani naisen euro on euro. On aika kaventaa perusteettomia palkkaeroja ja edistää palkka-avoimuutta.

Miten minun Suomeni ratkaisee asiat:

  • Sovittelusta tulee luopua seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan tapauksissa. Lisäksi lähestymiskiellon saamista ja sen toteutumisen valvomista pitää helpottaa.

  • Seksuaalirikosten uhrien oikeusturvan vuoksi maallikkotuomareista on luovuttava.

  • Tulee tehdä kansallinen kokoava selvitys seksuaalisesta häirinnästä kaikilla elämänalueilla riippumatta siitä, minkä lainsäädännön alle asia osuu, ja laatia kansallinen toimeenpano-ohjelma häirintätapauksiin puuttumisesta, rangaistuksista ja uhrien korvauksista.

  • Silpomista vastaan tarvitaan toimenpideohjelma ja nuorten kanssa toimivat ammattilaiset tulee kouluttaa tunnistamaan riskitekijät.

  • Kavennetaan perusteettomia palkkaeroja ja edistetään palkka-avoimuutta nykyistä tehokkaammalla samapalkkaisuusohjelmalla.

  • Otetaan käyttöön Islannin mallin mukainen palkkatasa-arvoa edistävä lainsäädäntö.

  • Uudistetaan translaki itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi siten, että se turvaa myös lasten ja nuorten oikeuden päättää omasta kehostaan.

  • Lisätään mahdollisuus valita kolmas vaihtoehto juridiseksi sukupuoleksi.

  • Kielletään lapsiin kohdistuva ei-lääketieteellisiin syihin perustuva sukuelinkirurgia ja turvataan intersukupuolisten henkilöiden oikeudet.