Miksi teen politiikkaa?

Työni politiikassa ja järjestöissä on osoittanut minulle, että pystyn omalla toiminnallani muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa paremmaksi ja puolustamaan ihmisoikeuksia. Haluan jatkaa tätä työtä eduskunnassa.  

Minun Suomeni on maa, joka panostaa koulutukseen ja tulevaisuuteen. Minun Suomeni on maa, jossa naisen paikka ei ole nyrkin ja hellan välissä, jossa vanhentuneet sukupuoliroolit eivät rampauta. Minun Suomeni tekee töitä rasismia vastaan ja puolustaa ihmisoikeuksia oman napansa ulkopuolella. Minun Suomeni saa voimaa kaupungeista. Näin minä haluan visioida miltä Suomi tulevaisuudessa näyttää. 

Ensi kaudella punnitaan mihin suuntaan tätä maata viedään. Minulle on selvää, että tämä maa ei vahvistu sutaistuista leikkauksista, iltaisin velkakelloa tuijottaen, rakenteellisia ongelmia väheksyen, saati sitten rasistisia mielikuvia viljellen. Meidän Suomi tarvitsee rohkeutta johtaa, inhimillistä ihmiskuvaa, feminististä talouspolitiikkaa. Siksi olen ehdolla.


Olen Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja feministi. Johdin Naisasialiitto unionin puheenjohtajana Oma Tahto 2020 - raskaudenkeskeyttämisen modernisointi -kansalaisaloitteen tekemistä, joka johti Suomen aborttilainsäädännön muuttumiseen vuonna 2022. Kaupunginvaltuustossa olen ajanut naisten ja vähemmistöjen oikeuksia sekä puolustanut sellaista kaupunkia, jossa on tilaa myös hauskalle. Aloitteestani Helsingissä aloitettiin maksuttomien kuukautistuotteiden jakaminen vähävaraisille ja nuorille sekä käynnistettiin maahanmuuttajavanhempien matalan kynnyksen kielenopetus. Puheenjohdin THL:n antirasismikoulutushankeen ohjausryhmän sekä koulutan antirasistisesta työotteesta.

Toimin vapaa-ajallani Plan Suomen hallituksessa ja puheenjohdan Yhteiset Lapsemme lastenoikeusjärjestöä. Apulaispormestari Anni Sinnemäki on kuvannut minua elämä- ja elinkeinomyönteiseksi ihmiseksi, se kyllä pitää paikkansa. Puolustan intohimolla niitä asioita, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä. Minua ei pelota homot tai maahanmuuttajat, vaan taantumuksellinen politiikka. Ilmastonmuutos, koulutus, tasa-arvo ja antirasismi saavat minut syttymään.

Olen 36-vuotias Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu, varakansanedustaja, järjestötoimija ja Suomen vanhimman naisten oikeuksia puolustavan järjestön Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja. 

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja

Feministi ja mahtava tyyppi!

Tarkasta ajankohtaiset kuulumiset Instagramista!